Kuřecí prsa po francouzsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g kuřecích prsou
100 ml bílého vína
100 ml kuřecího vývaru
50 g hladké mouky
2 vejce
40 g parmazánu
30 g másla
hladká mouka
4 lžíce oleje
1 stroužek utřeného česneku
lžička solamylu
lžička sojové omáčky
pár kapek citronové šťávy
nasekaná petrželka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa, pokud jsou velká, rozkrojíme jako knihu, ale nedokrojíme a lehce naklepeme. Měla jsem menší, tak jsem je jen naklepala.

  2. Vejce rozšleháme a smícháme se solí, pepřem. nastrouhaným sýrem a petrželkou. Maso obalíme v mouce, připravených vejcích a vkládáme do rozehřátého oleje.

  3. Smažíme z každé strany cca 4-5 minut, podle síly masa. Hotové dáme do alobalu a necháme odpočinout.

  4. Do stejné pánve přilijeme víno a necháme odvařit. Poté přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu a sojovou omáčku. Po chvíli kuřecí vývar, smíchaný se solamylem a asi dvě minuty povaříme.

  5. Vrátíme zpět maso a povaříme ještě asi další dvě minuty. Podáváme ihned nakrájené na plátky s omáčkou a zeleninovou přílohou, hranolky nebo opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!