Kuřecí prsa po francouzsku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g kuřecích prsou
- 100 ml bílého vína
- 100 ml kuřecího vývaru
- 50 g hladké mouky
- 2 vejce
- 40 g parmazánu
- 30 g másla
- hladká mouka
- 4 lžíce oleje
- 1 stroužek utřeného česneku
- lžička solamylu
- lžička sojové omáčky
- pár kapek citronové šťávy
- nasekaná petrželka
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí prsa po francouzsku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa, pokud jsou velká, rozkrojíme jako knihu, ale nedokrojíme a lehce naklepeme. Měla jsem menší, tak jsem je jen naklepala.
Vejce rozšleháme a smícháme se solí, pepřem. nastrouhaným sýrem a petrželkou. Maso obalíme v mouce, připravených vejcích a vkládáme do rozehřátého oleje.
Smažíme z každé strany cca 4-5 minut, podle síly masa. Hotové dáme do alobalu a necháme odpočinout.
Do stejné pánve přilijeme víno a necháme odvařit. Poté přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu a sojovou omáčku. Po chvíli kuřecí vývar, smíchaný se solamylem a asi dvě minuty povaříme.
Vrátíme zpět maso a povaříme ještě asi další dvě minuty. Podáváme ihned nakrájené na plátky s omáčkou a zeleninovou přílohou, hranolky nebo opečenými bramborami.