Kynuté těsto na štrúdl
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g hladké mouky
- 125 g masla
- 150 ml mléka
- 1 lžíce cukru
- 20 g droždí
- špetka soli
- 6-8 jablek
- skořice
- 2 hrsti nahrubo nasekaných ořechů
- 1 vejce na potření
Postup Kynuté těsto na štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme hladkou mouku, špetku soli.
Z tepleho mléka, droždí a lžíci cukru necháme vzejit kvásek.
Rozpuštěné maslo přilejeme spolu s kváskem k mouce, dobře vypracujeme hladke těsto.
Necháme odpočinou minimálně 5 minut, rozválíme.
Na rozválené těsto nastrouháme jablka, posypeme cukrem, skořicí a ořechy.
Zamotáme a potřeme vajíčkem.
Pečeme při 175°C asi 20 minut.