Kynuté těsto na štrúdl

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hladké mouky
125 g masla
150 ml mléka
1 lžíce cukru
20 g droždí
špetka soli
6-8 jablek
skořice
2 hrsti nahrubo nasekaných ořechů
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme hladkou mouku, špetku soli.

  2. Z tepleho mléka, droždí a lžíci cukru necháme vzejit kvásek.

  3. Rozpuštěné maslo přilejeme spolu s kváskem k mouce, dobře vypracujeme hladke těsto.

  4. Necháme odpočinou minimálně 5 minut, rozválíme.

  5. Na rozválené těsto nastrouháme jablka, posypeme cukrem, skořicí a ořechy.

  6. Zamotáme a potřeme vajíčkem.

  7. Pečeme při 175°C asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!