Plněná krkovička s masovou směsí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové krkovičky vcelku
- 1 palička česneku
- 300 g mletého hovězího masa
- 100 ml bílého vína
- 100 g cibule
- 200 g čabajkové klobásy
- sůl
- mletý barevný pepř
- drcený kmín
Postup Plněná krkovička s masovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso vymícháme s vínem, solí, kmínem, pepřem a česnekem.
Krkovičku vykostíme a rozřízneme na velký plát, který naklepeme, osolíme, posypeme jemně nasekanou cibulí a potřeme masovou směsí.
Středem položíme klobásu, přihrneme směs a upevníme masem. Omotáme nití.
Pevně stočíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu.
Před podáváním nakrájíme na plátky.