Obalovaný špiz se sýrem a kuřecím masem s bramborovou kaší
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecího nebo krůtího masa
- 200 g tvrdého sýra Gouda
- 3 vejce
- 1 kelímek tekuté smetany
- hladká mouka
- strouhanka na obalení
- 2 kg brambor
- 1 plný hrnek mléka
- sůl
- pepř
- Na dochucení a dozdobení:
- 6 koleček salátové okurky
- 1 česneková bageta (2 až 3 plátky na porci jidla)
Postup Obalovaný špiz se sýrem a kuřecím masem s bramborovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, nakrájíme na středně velké kostky, osolime a lehce opepříme. Sýr nakrájíme na kostky. Na špejle se napichuje nejdříve maso, pak sýr a střídavým postupem doplnime vsechny špejle. Špizy máme hotové a všechny vedle sebe na talíři přípravné.
Mezitim oloupeme brambory, omyjeme je a nakrájíne na půlky a dáme vařit na 20 min do osolené vody. Bagetu opečeme v troubě mirně do hněda při 150°C.
Do talířů dáme mouku, vajíčka s trochu smetany (jemně osolime a rozšleháme vidličkou) a strouhanku. Špízy obalíme stejným postupem jako když obalujeme řízky.
Špízy opečeme na rozpáleném oleji do zlatova jako řízek, na mírném stupni, aby maso stihlo změknout.
Z hotových uvařenych brambor odstraníme vodu, do horkých brambor dáme lžíci másla a přikryjeme pokličkou než se máslo rozpusti. Pak rozmixujeme brambory s máslem a přidáváme mléko. Můžete i studené. Rozmixujeme kaši do hladka bez hrudek.
Obalený špíz a kaši naservírujeme na talíř, kaši posypeme sušenou cibulkou,,ozdobíme salátovou okurkou a česnekovou bagetkou.