Dhal z červené čočky se špenátem a rajčaty
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku nadrobno
- 3 cm čerstvého zázvoru oloupeného a najemno nastrouhaného
- 1 lžička kurkumy
- 200 g červené čočky propláchnuté
- 400 g konzervovaných rajčat krájených
- 400-500 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce garam masala
- 100 g listového špenátu zmraženého nebo čerstvého
- sůl
Postup Dhal z červené čočky se špenátem a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme cibuli do změknutí, poté přidáme česnek, zázvor a kurkumu a zhruba 1 minutu opékáme.
Přidáme čočku a vývar a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme asi 5 minut.
Dále přidáme rajčata i s nálevem a pokud máme špenát mražený, tak ho přidáme v tuto chvíli. Vaříme dalších 10 minut, dokud čočka nebude měkká a dokud se nevsákne tekutina. (Pokud je potřeba, přidáme trochu horké vody.)
Pokud máme špenát čerstvý přidáme nyní, dochutíme kořením garam masala a solí. Ještě chvíli prohříváme. Podáváme s pečivem nebo rýží.