Dort Kilimandžáro
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 5 vajec
- sníh
- 180 g cukru
- 100 g hladké mouky
- 30 g solamylu
- 30 g kakaa
- 50 g Hery
- 2 lžičky prášku do pečiva
- Náplň:
- 500 g tvarohu
- 1 šlehačka
- 100 g cukru (podle chuti)
- 1 vanilkový cukr
- 7 plátků želatiny
- 2 mandarinkové kompoty
Postup Dort Kilimandžáro
Postup přípravy receptu
-
Žloutky šleháme s cukrem a herou do pěny.
Přidáme vše ostatní a dobře promícháme (jde to ztuha), nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
Pečeme v dortové formě na 180°C asi 30-40 min.
Kompoty slijeme do cedníku a necháme okapat, šťávu budeme potřebovat.
Tvaroh šleháme s cukrem, nakrájíme do něj 2/3 mandarinek a do tuha ušlehanou šlehačku.
Želatinu necháme nabobtnat (podle návodu) a smícháme s tvarohovou směsí.
Misku vyložíme fólii a směs do ní nalijeme, necháme dobře ztuhnout (asi 3 hod.).
Korpus překrojíme, spodní díl přendáme na tác a pokapeme mandarinkovou šťávou.
Horní díl nakrájíme na 12-16 dílků (trojúhelníčků).
Ztuhlou tvarohovou směs překlopíme na spodní díl korpusu a odstraníme fólii.
Jednotlivé trojúhelníčky horního korpusu namáčíme zespodu v mandarinkové šťávě a přimáčkneme k tvarohové hmotě.
Celý dort pocukrujeme a ozdobíme zbylými mandarinkami.