Dort Kilimandžáro

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
5 vajec
sníh
180 g cukru
100 g hladké mouky
30 g solamylu
30 g kakaa
50 g Hery
2 lžičky prášku do pečiva
Náplň:
500 g tvarohu
1 šlehačka
100 g cukru (podle chuti)
1 vanilkový cukr
7 plátků želatiny
2 mandarinkové kompoty

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky šleháme s cukrem a herou do pěny.

  2. Přidáme vše ostatní a dobře promícháme (jde to ztuha), nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

  3. Pečeme v dortové formě na 180°C asi 30-40 min.

  4. Kompoty slijeme do cedníku a necháme okapat, šťávu budeme potřebovat.

  5. Tvaroh šleháme s cukrem, nakrájíme do něj 2/3 mandarinek a do tuha ušlehanou šlehačku.

  6. Želatinu necháme nabobtnat (podle návodu) a smícháme s tvarohovou směsí.

  7. Misku vyložíme fólii a směs do ní nalijeme, necháme dobře ztuhnout (asi 3 hod.).

  8. Korpus překrojíme, spodní díl přendáme na tác a pokapeme mandarinkovou šťávou.

  9. Horní díl nakrájíme na 12-16 dílků (trojúhelníčků).

  10. Ztuhlou tvarohovou směs překlopíme na spodní díl korpusu a odstraníme fólii.

  11. Jednotlivé trojúhelníčky horního korpusu namáčíme zespodu v mandarinkové šťávě a přimáčkneme k tvarohové hmotě.

  12. Celý dort pocukrujeme a ozdobíme zbylými mandarinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!