Zapečená hlíva ústřičná v listové misce a kuřecí prsa
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g hlívy ústřičné
- 1 listové těsto
- 1,5 šalotky
- 100 ml smetany
- olej
- sůl
- bílý pepř
- hrst petrželky
- 1 žlutá kapie (může být jakákoliv)
- 1 vejce na potření těsta
- 500 g kuřecích prsou
- 1/2 lžičky bílého pepře (já ho tentokrát vynechala)
- na ozdobu pár kuliček červeného pepře nebo chilli vločky
Postup Zapečená hlíva ústřičná v listové misce a kuřecí prsa
Postup přípravy receptu
-
Hlívu očistíme a natrháme na 2 cm nudličky, 1 šalotku a petrželku nakrájíme na drobno, kapii na nudličky, 1/2 šalotky na tenká kolečka. Kuřecí prsa lehce kotníky prstů naklepeme, osolíme, opepříme.
Na oleji osmahneme šalotku, přidáme hlívu, sůl, pepř a chvíli dusíme až je hlíva téměř měkká. Přidáme smetanu a ještě dál dusíme, až nám směs trochu zhoustne. Nakonec vmícháme petrželku, kapii a necháme trochu zchladnout.
Zapékací misku vyložíme listovým těstem, dno poklademe plátky šalotky, na to směs a okraje potřeme vejcem. Pečeme přibližně 20 minut na 150 C°, až jsou okraje těsta zlaté (záleží na troubě).
Mezitím na oleji z každé strany přibližně 2-3 minuty opečeme kuřecí prsa a dáme je zatím do tepla. Do výpeku nalijeme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme nakládaný pepř a mícháme jen krátce, než se vše krásně spojí.
Na talíř narovnáme nakrájená prsa, přelijeme hotovou omáčkou a servírujeme se zapečenou hlívou.