Zapečená hlíva ústřičná v listové misce a kuřecí prsa

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g hlívy ústřičné
1 listové těsto
1,5 šalotky
100 ml smetany
olej
sůl
bílý pepř
hrst petrželky
1 žlutá kapie (může být jakákoliv)
1 vejce na potření těsta
500 g kuřecích prsou
1/2 lžičky bílého pepře (já ho tentokrát vynechala)
na ozdobu pár kuliček červeného pepře nebo chilli vločky

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme a natrháme na 2 cm nudličky, 1 šalotku a petrželku nakrájíme na drobno, kapii na nudličky, 1/2 šalotky na tenká kolečka. Kuřecí prsa lehce kotníky prstů naklepeme, osolíme, opepříme.

  2. Na oleji osmahneme šalotku, přidáme hlívu, sůl, pepř a chvíli dusíme až je hlíva téměř měkká. Přidáme smetanu a ještě dál dusíme, až nám směs trochu zhoustne. Nakonec vmícháme petrželku, kapii a necháme trochu zchladnout.

  3. Zapékací misku vyložíme listovým těstem, dno poklademe plátky šalotky, na to směs a okraje potřeme vejcem. Pečeme přibližně 20 minut na 150 C°, až jsou okraje těsta zlaté (záleží na troubě).

  4. Mezitím na oleji z každé strany přibližně 2-3 minuty opečeme kuřecí prsa a dáme je zatím do tepla. Do výpeku nalijeme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme nakládaný pepř a mícháme jen krátce, než se vše krásně spojí.

  5. Na talíř narovnáme nakrájená prsa, přelijeme hotovou omáčkou a servírujeme se zapečenou hlívou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!