Kuřecí maso v celerové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 stehenní řízky
- 1 střední celer
- 1/2 pórku
- 1 cibule
- máslo
- olej
- 2 lžíce hladké mouky
- 180 g zakysané smetany
- zeleninový vývar nebo voda
- grilovací koření (nebo jiné, vaše oblíbené)
- 4 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- sůl
- pepř
- špetka cukru
- špetka kurkumy
Postup Kuřecí maso v celerové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a poprášíme grilovacím kořením. Rozehřejeme olej s kouskem másla a maso opečeme z obou stran do zlatova. Malinko podlijeme a dusíme do měkka. Maso vytáhneme a udržujeme v teple.
Pórek a cibuli nakrájíme na kousky, celer nastrouháme. Do pánve s výpekem přidáme kousek másla, cibuli, pórek a necháme zesklovatět.
Přisypeme celer a restujeme, až začne trochu chytat barvu. Podlijeme vývarem jen tak, aby byl zároveň s celerem. Přidáme sůl, bobkový list, kurkumu a nové koření. Dusíme asi 10 minut.
V trošce vývaru rozmícháme mouku a přidáme k celeru. Vaříme dalších 10 minut, vytáhneme koření a omáčku rozmixujeme. Ke konci vaření přidáme zakysanou smetanu, zamícháme a jen krátce povaříme. Maso můžeme dát do omáčky prohřát.
Dochutíme cukrem podle chuti a čerstvě mletým pepřem. Musí tam být lehce cítit. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.