Cuketový krém z pečeného česneku

Recepty, Polévky

Suroviny

4 větší paličky česneku
500 ml zeleninového vývaru
150 g cukety (lépe mladé)
200 ml husté smetany
sůl
olivový olej (nejlépe s citronovou příchutí)

Postup přípravy receptu

  1. Paličky česneku zakápnout olivovým olejem a péct 15 min na 220°C (nebo 200°C horkovzduch). Nechat chvilku zchladnout a pak ze slupek po jednom vytlačit stroužky česneku.

  2. Upečené stroužky rozmixovat (tyčákem) s horkým vývarem, přidat smetanu a na jemno nastrouhanou (i se slupkou) cuketu (2 lžíce cukety nechat stranou). Přivést k varu a povařit 2 min.

  3. Pokud je třeba, tak dosolit. Má-li někdo chuť, lze zahustit trochou mouky nebo instantní jíškou (krém je totiž trochu řidší). Servírovat s trochou odložené strouhané cukety a chlebovými krutony, zakapané olivovým olejem a příp. kapkou citronové šťávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!