Cuketový krém z pečeného česneku
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 větší paličky česneku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 150 g cukety (lépe mladé)
- 200 ml husté smetany
- sůl
- olivový olej (nejlépe s citronovou příchutí)
Postup Cuketový krém z pečeného česneku
Postup přípravy receptu
-
Paličky česneku zakápnout olivovým olejem a péct 15 min na 220°C (nebo 200°C horkovzduch). Nechat chvilku zchladnout a pak ze slupek po jednom vytlačit stroužky česneku.
Upečené stroužky rozmixovat (tyčákem) s horkým vývarem, přidat smetanu a na jemno nastrouhanou (i se slupkou) cuketu (2 lžíce cukety nechat stranou). Přivést k varu a povařit 2 min.
Pokud je třeba, tak dosolit. Má-li někdo chuť, lze zahustit trochou mouky nebo instantní jíškou (krém je totiž trochu řidší). Servírovat s trochou odložené strouhané cukety a chlebovými krutony, zakapané olivovým olejem a příp. kapkou citronové šťávy.