Špenát s bramborovým knedlíkem na šťávě z masa
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 mražené listové špenáty v kostce
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 5 lžic polohrubé mouky
- mléko, cca 1 hrnek
- olej
- sůl
- Maso:
- vepřová pečeně na minutky 500 g
- (cca 5-6 ks)
- 1 cibule
- 3 velké stroužky česneku
- pepř
- olej
- sůl do masa
- kousek másla (cca 1 plátek)
Postup Špenát s bramborovým knedlíkem na šťávě z masa
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu dáme trochu oleje, necháme rozpálit, přidáme celou cibuli nakrájenou na jemno, všechny stroužky česneku, které jsme rozmačkali v lisu na česnek. Necháme zpěnit, přilijeme mléko.
Pak přidáme 2 celé špenáty a necháme je rozpustit. Povaříme. Ke konci je pak zahustíme moukou a dochutíme solí.
Vepřové maso osolíme a opepříme z obou stran. Maso dáme do rozpálené pánve s trochou oleje.
Maso opečeme z obou stran na pánvi. Poté ho vyjmeme z výpeku a dáme do kastrolu. Do výpeku přidáme nakrájenou jednou cibuli na kostičky a 3 velké stroužky česneku, nasekaného na jemno.
Cibuli a česnek trochu osmažíme. Poté vše přidáme do hrnce k masu. Přidáme trochu vody a pak vše doděláme pod pokličkou v hrnci, asi tak 15-30 min. Poté, když je maso měkké, tak přidáme kousíček másla na zjemnění.