Ratibořické bochánky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 kg polohrubé mouky
- 400 ml mléka
- 60 g droždí
- 6 žloutků
- 2 dcl rumu
- 250 g moučkového cukru
- 250 g Hery
- 200 g rozinek
- 200 g mandlí
- špetka badyánu
- lžička soli
- lžička citronové kůry
- Na cukrovou polevu:
- 5 bílků
- 500 g mletého cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- zdobení podle vlastní fantazie
Postup Ratibořické bochánky
Postup přípravy receptu
-
Rozinky namočíme den předem do rumu.
Z droždí, mléka, mouky, cukru a ostatních surovin včetně pomletých mandlí vypracujeme těsto - nejlépe v pekárně a necháme vykynout.
Z těsta uděláme cca 10 bochánků, které upečeme v troubě na cca 190°C dorůžova. Hotové a vychladlé bochánky poléváme cukrovou polevou a posypeme zdobením podle vlastní fantazie.
Poleva: Bílky se špetkou soli ušleháme dotuha, přidáme cukr a citronovou šťávu a ještě chvilinku šleháme.