Pudinkový jablečník
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 150 g polohrubé mouky
- 100 g Hery
- 150 g moučkového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 2 vanilkové pudinky
- 1/2 hrníčku mléka
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- 600 g jablek
- 50 g rozpuštěné Hery na pokapání
- 1 skořicový cukr na posypání
Postup Pudinkový jablečník
Postup přípravy receptu
-
Pekáček vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Žloutky umícháme s moučkovým cukrem, vanilkovými cukry a povolenou Herou do pěny. Přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali oba vanilkové pudinky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, 1/4 přidáme do těsta a zamícháme. Do mouky přidáme kypřící prášek a nasypeme pomalu do těsta. Naposledy lehce přimícháme zbytek sněhu.
Těsto rozetřeme do pekáčku, poklademe kousky nakrájených jablek a pokapeme rozpuštěným tukem. Posypeme skořicovým cukrem a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 170°C na 40 minut. Necháme vychladnout a nakrájíme. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.