Pikantní kuřecí kousky ve smetanovo-parmazánové krustě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 ks kuřecích prsou
- čerstvé pečivo na strouhanku (použila jsem bagetu)
- 4 lžíce Parmazánu
- 1 vrchovatá lžička Dijonské hořčice
- 5 lžic smetany
- 4 lžíce sladké chilli omáčky
- sůl
- pepř
- olej
Postup Pikantní kuřecí kousky ve smetanovo-parmazánové krustě
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na libovolné kousky.
Smícháme hořcici, smetanu, chilli omáčku, sůl a pepř. Do směsi vložíme kuřecí prsa, promícháme, aby se všechny kousky obalily a necháme asi hodinku marinovat.
Čerstvé pečivo rozemeleme na strouhanku a smícháme s nadrobno nastrouhaným parmazánem.
Jednotlivé kuřecí kousky obalujeme ve strouhankové směsi (lehce přitlačíme) a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečící papír potřeme trochou oleje.
Pečeme při 200°C cca 15 minut, poté kousky otočíme a dalších 15 minut dopékáme.