Pikantní kuřecí kousky ve smetanovo-parmazánové krustě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 ks kuřecích prsou
čerstvé pečivo na strouhanku (použila jsem bagetu)
4 lžíce Parmazánu
1 vrchovatá lžička Dijonské hořčice
5 lžic smetany
4 lžíce sladké chilli omáčky
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na libovolné kousky.

  2. Smícháme hořcici, smetanu, chilli omáčku, sůl a pepř. Do směsi vložíme kuřecí prsa, promícháme, aby se všechny kousky obalily a necháme asi hodinku marinovat.

  3. Čerstvé pečivo rozemeleme na strouhanku a smícháme s nadrobno nastrouhaným parmazánem.

  4. Jednotlivé kuřecí kousky obalujeme ve strouhankové směsi (lehce přitlačíme) a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečící papír potřeme trochou oleje.

  5. Pečeme při 200°C cca 15 minut, poté kousky otočíme a dalších 15 minut dopékáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!