Pravé italské špagety - Spaghetti

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

- Špagety (nejlépe panzani 3-minutové)
- 4 středně velká zralá rajčata
- čerstvá bazalka nebo sušená bazalka
- Olivový olej
- sůl
- popřípadě sýr (většinou se na tento druh špaget nedává)

Postup přípravy receptu

  1. ŠPAGETY - Přivedeme vodu k varu ve větším hrnci. Do vroucí vody dáme lžíci olivového oleje a osolíme. Ve vroucí vodě pak povaříme špagety al dente.

  2. TOMAT - Rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme dužinu. Upravená rajčata zalijeme vroucí vodou a necháme asi 1 až 2 minuty stát. Odstraníme slupku a dáme do nádobky. Přidáme přiměřeně bazalku a pomixujeme (nemixujeme úplně na jemno! malé množství malých hrudek nevadí).

  3. Špagety slijeme, lehce propláchneme vodou, aby se neslepily a necháme chvilku okapat. Na talíře dáme špagety a přelijeme tomatem. Můžeme posypat i kvalitnějším tvrdším sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!