Pravé italské špagety - Spaghetti
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- - Špagety (nejlépe panzani 3-minutové)
- - 4 středně velká zralá rajčata
- - čerstvá bazalka nebo sušená bazalka
- - Olivový olej
- - sůl
- - popřípadě sýr (většinou se na tento druh špaget nedává)
Postup Pravé italské špagety - Spaghetti
Postup přípravy receptu
-
ŠPAGETY - Přivedeme vodu k varu ve větším hrnci. Do vroucí vody dáme lžíci olivového oleje a osolíme. Ve vroucí vodě pak povaříme špagety al dente.
TOMAT - Rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme dužinu. Upravená rajčata zalijeme vroucí vodou a necháme asi 1 až 2 minuty stát. Odstraníme slupku a dáme do nádobky. Přidáme přiměřeně bazalku a pomixujeme (nemixujeme úplně na jemno! malé množství malých hrudek nevadí).
Špagety slijeme, lehce propláchneme vodou, aby se neslepily a necháme chvilku okapat. Na talíře dáme špagety a přelijeme tomatem. Můžeme posypat i kvalitnějším tvrdším sýrem.