Hovězí v nivě

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

hovězí maso
voda
sůl
nové koření
pepř (černý-celý)
hřebíček
niva
smetana sladká
smetana kysaná

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme hovězí vývar - maso do studené vody, osolit, přidat 2 hřebíčky, 2 kuličky nového koření a 8 kuliček černého pepře. Vaříme do měkka (nejlépe v tlakovém hrnci).

  2. Po uvaření vyjmeme maso, které si nakrájíme a necháme zatím stranou.

  3. Do vývaru přilejeme sladkou smetanu smíchanou s nastrouhanou nivou a kysanou smetanou a za častého nebo stálého míchání (nejlépe metličkou) vaříme, až nám vznikne skoro krémová konzistence.

  4. Pokud vaříme dlouho a nemůžeme dosáhnout požadované konzistence, zahustíme moukou s vodou. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!