Tvarůžkovo-smetanovévepřenky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého vepřového masa lze použít i mix
- 100 ml 30% smetany
- 10 ks uleženějších malých tvarůžků
- 1 najemno nakrájená cibule
- pečící papír nebo silikonová podložka
Postup Tvarůžkovo-smetanovévepřenky
Postup přípravy receptu
-
V míse si vidličkou rozmačkáme tvarůžky, přidáme smetanu a znova vidličkou rozmělníme.
Dále přidáme mleté maso, cibuli a vše rukou důkladně promícháme.
Takto připravenou směs dáme alespoň na hodinu v uzavřené nádobě uležet(nejlépe přes noc).
Předehřejeme si troubu a plech vyložíme pečicím papírem.
Masovou směs promícháme a navlhčenou rukou tvarujeme buď válečky, nebo karbanátky a klademe na plech.
Vložíme do trouby a na 3/4výkon (já mám plynovou) pečeme 30minut. V polovině pečení karbanátky otočíme a dopečeme.
Podáváme jako hlavní chod s různě uparvenými bramborami. Nebo můžeme posypat nasekanou cibulkou a podávat s hořčicí a pečivem.