Hovězí líčka na sardeli a kapary
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 500 g hovězích líček
- 4 sardelové řezy
- 2 lžíce kaparů
- 150 ml červeného vína
- 1 střední červená cibule
- 1 lžička demi glace nebo 100 ml silného hovězího vývaru
- sůl
- pepř
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- hladkolistá petržel
Postup Hovězí líčka na sardeli a kapary
Postup přípravy receptu
-
Líčka očistíme a cibuli jemně nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a maso zprudka opečeme, přidáme cibuli a ještě chvíli společně restujeme.
Osolíme, opepříme a přendáme do PH (kdo může použít nádobu PH na sporáku, nemusí použít pánev). Do nádoby přidáme hovězí koncentrát (nebo silný vývar), víno a podlijeme troškou vody.
Vařila jsem na High, necelé čtyři hodiny. V půlce vaření přidáme sardelky a krátce před koncem kapary.
Na závěr zašleháme do šťávy lžíci studeného másla.