Hovězí líčka na sardeli a kapary

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

500 g hovězích líček
4 sardelové řezy
2 lžíce kaparů
150 ml červeného vína
1 střední červená cibule
1 lžička demi glace nebo 100 ml silného hovězího vývaru
sůl
pepř
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Líčka očistíme a cibuli jemně nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a maso zprudka opečeme, přidáme cibuli a ještě chvíli společně restujeme.

  2. Osolíme, opepříme a přendáme do PH (kdo může použít nádobu PH na sporáku, nemusí použít pánev). Do nádoby přidáme hovězí koncentrát (nebo silný vývar), víno a podlijeme troškou vody.

  3. Vařila jsem na High, necelé čtyři hodiny. V půlce vaření přidáme sardelky a krátce před koncem kapary.

  4. Na závěr zašleháme do šťávy lžíci studeného másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!