Makové rolky s povidly

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g celozrnné pšeničné mouky
150 g pšeničné mouky nebělené
20 g droždí
150 g bílého jogurtu
1 lžíce fruktosy
1 vejce
125 ml obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj + voda dle návodu)
trochu vejce na potření
náplň:
120 g máku
120 ml obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj + voda dle návodu)
1 lžíce fruktosy
povidla
žloutek na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do hrníčku nalijeme vlažné mléko, přidáme fruktosu a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Prosetou mouku zpracujeme s vejcem a jogurtem, přidáme kvásek a prohněteme. Těsto necháme přikryté kynout 45-60 minut na teplém místě.

  2. Mezitím svaříme mák s mlékem a fruktosou. Dobře promícháme a necháme vychladnout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále a rozdělíme na 12 čtverců.

  3. Potřeme povidly, ale necháme na jedné straně 1 cm okraj, který potřeme žloutkem. Poté povidlovou část pokryjeme makovou náplní, boční kraje přehneme, aby nám náplň neutíkala boky a zabalíme rolku.

  4. Položíme spojem dolů na pečící papír, potřeme žloutkem, posypeme mákem a necháme ještě 30 minut odpočívat v teple a potom pečeme zhruba 20 minut při 175°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!