Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami
Recepty, RybySuroviny
- 800 g chlazeného lososa
- 50 ml olivového oleje
- mořská sůl
- 1 plechovka Pizza rajčátek s bylinkami
- 1 PL sušených rajčátek - Tapenade
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1,5 dcl červeného vína /nebo vývaru
- mletý pepř
- 100 g másla
- 1 citrón
- sůl
- Suroviny na placky:
- 1 kg brambor
- 2 vejce
- 50 g hrubé mouky
- 150 ml oleje na smažení
Postup Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami
Postup přípravy receptu
-
Rybí maso kuchyňsky upravíme, osušíme, poté prosolíme mořskou solí, vetřeme olivový olej, pokapeme citrónem a necháme v chladu asi 30 minut odpočívat.
Mezitím si připravíme omáčku. Na másle orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme nasekaný česnek, rajčátka naložená i s tomatovou omáčkou, červené víno, sušená rajčátka, sůl, pepř a vše přivedeme k varu. Omáčku necháme zredukovat asi na 2/3 původního objemu.
Oloupané brambory nahrubo nastrouháme, smícháme s vejci a moukou, pak si vytvarujeme placičky a zprudka je opékáme na oleji /asi 2 až 3 minutky / z každé strany do zlatavé barvičky.
Lososa pak zprudka opečeme na teflonové pánvi. Doba přípravy záleží na tlouštce rybího masa. Ale hlavně záleží na tom, jak chceme mít rybu propečenou.