Květákový nákyp s rýží - pro nejmenší
Recepty, Pro dětiSuroviny
- 1 květák
- 1 jarní cibulka
- kousek másla
- 3 vejce
- 4-5 plátků eidamu
- 500 ml ovesného mléka
- sůl
- 3/4 hrnku rýže
- olej a strouhanka na vymazání a vysypání pekáče
Postup Květákový nákyp s rýží - pro nejmenší
Postup přípravy receptu
-
Květák omyjeme, rozebereme na jednotlivé růžičky a v osolené vodě uvaříme. Scedíme. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme nahrubo. Rýži uvaříme v 1,5 násobku vody.
V kastrolu rozehřejeme máslo a jarní cibulku orestujeme. Přidáme scezený květák, uvařenou rýži a promícháme.
V misce rozmícháme ovesné mléko, vejce, nastrouhaný eidam a osolíme.
Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou.
Květák s rýží dáme do pekáče a zalijeme směsí se sýrem.
Dáme zapéct (odkryté) do trouby na cca 180 stupňů, asi 40-50 minut.
Podáváme samostatně nebo se zeleninovým salátem, sterilovanými okurkami...