Domácí vlašský salát
Recepty, SalátySuroviny
- 400 g měkkého salámu (junior, gothaj)
- 4 sladkokyselé pokrájené okurky
- 300 g okapaného naloženého hrášku
- 3 ks najemno pokrájené cibule
- Do salátu:
- 250 g kvalitní majonézy
- 2 PL zakysané smetany
- 1-2 PL ostrého kečupu
- 1 PL kvalitní hořčice
- 2 KL worcester
- sůl, pepř
Postup Domácí vlašský salát
Postup přípravy receptu
-
Salám nakrájíme na malé proužky (široké jako nudle do polévky). Okurky a cibule nakrájíme na malé drobné kostičky, hrášek propláchneme a necháme okapat.
V misce smícháme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, worcester, kečup se solí a pepřem. Tuto pikantní směs vmícháme k okapanému hrášku, cibulce, uzenině a k okurkám.
Promícháme a podáváme vychlazené s pečivem, nebo mažeme na veky na chlebíčky.