Domácí vlašský salát

Recepty, Saláty

Suroviny

400 g měkkého salámu (junior, gothaj)
4 sladkokyselé pokrájené okurky
300 g okapaného naloženého hrášku
3 ks najemno pokrájené cibule
Do salátu:
250 g kvalitní majonézy
2 PL zakysané smetany
1-2 PL ostrého kečupu
1 PL kvalitní hořčice
2 KL worcester
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Salám nakrájíme na malé proužky (široké jako nudle do polévky). Okurky a cibule nakrájíme na malé drobné kostičky, hrášek propláchneme a necháme okapat.

  2. V misce smícháme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, worcester, kečup se solí a pepřem. Tuto pikantní směs vmícháme k okapanému hrášku, cibulce, uzenině a k okurkám.

  3. Promícháme a podáváme vychlazené s pečivem, nebo mažeme na veky na chlebíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!