Vyuzená kachní prsa s ananasovou salsou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kachní prso
- sůl
- pepř
- Na salsu:
- 2 polévkové lžíce sladké chilli omáčky
- 1 polévková lžíce teriyaki omáčky
- kousek čerstvého ananasu
- 1 kávová lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- K uzení potřebujeme:
- hlubší hrnec nebo pánev
- alobal
- pařák nebo grilovací tácek
- jemné hobliny, nejlépe z ovocného nebo dubového dřeva
Postup Vyuzená kachní prsa s ananasovou salsou
Postup přípravy receptu
-
Kachní prso na kůži nařežeme do mřížky, vetřeme do něj sůl a pepř. Pánev na sucho rozpálíme a položíme na něj prso nejprve kůží dolů, necháme pořádně dohněda opéct, obrátíme a opečeme i z druhé strany již na mírnějším plameni.
Hrnec nebo pánev vysteleme alobalem, na něj dáme hrstičku hoblin a na to pařák nebo vystřižený kus grilovacího tácku. Na pařák položíme maso a vše pevně uzavřeme alobalem. Dáme na sporák, nejprve zahřejeme na vysokou teplotu a pak plamen zmírníme a udíme 15 minut. Během té doby maso otočíme.
Mezitím připravíme salsu. Ananas nakrájíme na co nejmenší kostičky a zázvor nastrouháme. Smícháme s oběma omáčkami a prohřejeme. Jako přílohu bych doporučila basmati rýži.