Vyuzená kachní prsa s ananasovou salsou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kachní prso
sůl
pepř
Na salsu:
2 polévkové lžíce sladké chilli omáčky
1 polévková lžíce teriyaki omáčky
kousek čerstvého ananasu
1 kávová lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
K uzení potřebujeme:
hlubší hrnec nebo pánev
alobal
pařák nebo grilovací tácek
jemné hobliny, nejlépe z ovocného nebo dubového dřeva

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prso na kůži nařežeme do mřížky, vetřeme do něj sůl a pepř. Pánev na sucho rozpálíme a položíme na něj prso nejprve kůží dolů, necháme pořádně dohněda opéct, obrátíme a opečeme i z druhé strany již na mírnějším plameni.

  2. Hrnec nebo pánev vysteleme alobalem, na něj dáme hrstičku hoblin a na to pařák nebo vystřižený kus grilovacího tácku. Na pařák položíme maso a vše pevně uzavřeme alobalem. Dáme na sporák, nejprve zahřejeme na vysokou teplotu a pak plamen zmírníme a udíme 15 minut. Během té doby maso otočíme.

  3. Mezitím připravíme salsu. Ananas nakrájíme na co nejmenší kostičky a zázvor nastrouháme. Smícháme s oběma omáčkami a prohřejeme. Jako přílohu bych doporučila basmati rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!