Dušené kuřecí s dýní a řapíkatým celerem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1/2 dýně Hokkaido
- 500 g kuřecích stehenních řízků
- 4 jarní cibulky
- kousek pórku
- 3 řapíky řapíkatého celeru
- 4 stroužky česneku
- sůl
- koření Zlaté kuře
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 chilli papričku
- 1 gelový kuřecí bujón
- 500 ml horké vody
Postup Dušené kuřecí s dýní a řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, okořeníme a necháme asi 1 hod. uležet v chladu.
Zatím si očistíme a nakrájíme veškerou zeleninu.
V pánvi si rozehřejeme olej, přidáme rozmačkaný česnek a nakrájenou chilli papričku, aby nám ovoněl olej.
Vložíme maso a zprudka ho opečeme z obou stran. Přidáme všechnu nakrájenou zeleninu, gelový bujón, horkou vodu a necháme dusit.
Když je maso a zelenina měkká můžeme podle potřeby zahustit hotovou jíškou. Já jsem nezahušťovala. Přílohu si zvolí každý dle své chuti.