Dýně Hokkaido v křupavých placičkách
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 400 ml nahrubo nastrouhané dýně
- 50 ml mléka
- 1 vejce
- 1 lžíce hladké mouky nebo strouhanky
- 1 lžíce solamylu
- 1 lžíce čerstvých nasekaných bylinek
- sůl
- mletý pepř
- olej na smažení
Postup Dýně Hokkaido v křupavých placičkách
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, vejce, mouky, solamylu, koření a bylinek umícháme těstíčko.
Dýni důkladně umyjeme, osušíme, rozkrojíme a vydlabeme semínka.
Dýni nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle a pořádně promícháme s připraveným těstíčkem.
Na pánev do rozpáleného oleje klademe malé hromádky, které lžící roztáhneme do placiček. Pozvolna smažíme po obou stranách do zlaté barvy. Usmažené necháme na papírové utěrce odsát přebytečný tuk.
Hodí se jako příloha k různě upravénému masu se šťávou. Ale jsou chutné i samostatně jen tak, nebo s různými dipy, či tatarskou omáčkou.
Dýni také můžeme nakrájet cca 2cm široké plátky, obalit v těstíčku (následně ještě ve strouhance) a v rozehřátém tuku usmažit.