Pstruh na zelenině, v troubě
Recepty, RybySuroviny
- pstruh (pstruzi)
- cibule
- rajče
- čerstvá paprika
- lilek
- cuketa
- zelenina
- česnek
- citrón
- brambory
- sůl
- kmín
- olivový olej (může a nemusí být)
Postup Pstruh na zelenině, v troubě
Postup přípravy receptu
-
Ryby omyjeme, kůži trochu nařízneme na několika místech, posolíme a do těla ryby vložíme citron a rozmačnaný česnek. Já osobně uřezávám hlavy a ocasy, ale není to rozhodně nutné.
Na plech nasypene zeleninu (včetně brambor) dle chuti a nápadu, je možno použít jakoukoliv.
Posypeme kmínem - můžeme jak rybu tak zeleninu. Zeleninu je možné pokapat olivovým olejem, ale není to nutné.
Na rybu položíme několik plátků másla.
Podlijeme troškou vody (cca 1/2 hrnečku).
Vložíme do trouby na 220 stupňů, přibližně na 30 minut.