Sváteční nádivka ve tvaru srdce
Recepty, OstatníSuroviny
- 10 plátků toustového chleba
- 3 vejce
- 1 menší kapie
- 300 g uzené slaniny
- 200 g uvařeného kuřecího masa
- 2 hrsti rukoly
- hrst petrželky
- pár snítek tymiánu
- 125 g změklého másla
- kuřecí vývar
- sůl
- pepř
- muškátový květ
- strouhanka podle potřeby na zahuštění
- máslo a strouhanka do pečící nádoby
Postup Sváteční nádivka ve tvaru srdce
Postup přípravy receptu
-
Chléb a slaninu pokrájíme na kostičky. Toustový chleba pokapeme vývarem. Nasekanou rukolu a další bylinky spaříme horkou vodou. Vejce vyšleháme s máslem.
Navlhčené pečivo smícháme se směsí z másla, soli, vajec a koření. Přidáme pokrájenou uzeninu, kapii, pokrájené kuřecí maso, rukolu a bylinky. Dobře promícháme. Podle konzistence nádivky přidáme strouhanku.
Nádivku přeneseme do dvou forem, které jsem vymazali máslem a vysypali strouhankou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů 40 minut. Nádivku podáváme samotnou nebo s bramborem.