Bramborovo-kadeřávkový salát s arašídovým dresinkem
Recepty, SalátySuroviny
- 8 menších brambor uvařených ve slupce
- 200 g kadeřávku
- 2-3 rajčata
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- fenyklová nať
- Dresink:
- 4 lžíce vody
- 2 lžíce arašídového másla
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky medu
- pepř 4 barev
Postup Bramborovo-kadeřávkový salát s arašídovým dresinkem
Postup přípravy receptu
-
Kučeravý kel (kadeřávek) nakrájame na rezance, pridáme olej, soľ a rukami dobre postískame, aby kel skrehol. Necháme postáť, kým urobíme dresing.
Vodu dáme do hrnčeka spolu s arašidovým maslom a na slabom plameni ho necháme rozpustiť. Odstavíme a pridáme med, nadrvenú chilli papričku (ak je čerstvá, potom nadrobno nasekanú), nasekaný cesnak a korenie podľa chuti. Premiešame a vlejeme ku kelu. Dobre premiešame.
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a opäť premiešame. Ak treba, dosolíme.
Nakoniec vmiešame narezané paradajky, alebo len šalát nimi ozdobíme.
Posypeme sekanou fenyklovou vňaťou.