Kakaový dezert s tvarohem a nutelou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 PL třtinového cukru
- 100 g kakaa
- 100 g instantního Cara - kávy
- 10 PL polohrubé mouky
- 3 PL oleje
- 6 vajec
- 1 lžička jedlé sody
- 1 šlehačka
- Krém:
- 2 měkké tvarohy
- 125 g másla
- cukr moučka na oslazení
- nutela na dozdobení
Postup Kakaový dezert s tvarohem a nutelou
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem a olejem do pěny. Mouku smícháme se sodou, Caro-kávou a kakaem. Do vaječné směsi postupně zašleháváme sypkou směs.
Na dva plechy s pečícím papírem nalijeme ušlehané těsto. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 8-10 minut.
Krém ušleháme ze dvou tvarohů, změklého másla a cukru. Na jeden z vychladlých korpusů natřeme připravený krém a druhým korpusem krém přikryjeme.
Když nám zbude krém, potřeme jej na povrchu horního korpusu a dozdobíme nutelou. Dezert dáme do chladu.