V pánvi vyuzená krůtí prsa s křenovou remuládou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 řízky z krůtích prsou (nebo kuřecích)
- sůl
- olej
- (Pomůcky:
- hlubší pánev nebo wok
- hrst hrubých pilin z bukového nebo ovocného dřeva
- aluminiový tácek na grilování
- alobal)
- Na křenovou remuládu:
- 2 PL strouhaného křenu nebo krenexu
- 2 PL zakysané smetany nebo jogurtu
- 1 PL majonézy (nemusí být)
- 1 PL hrubozrnné hořčice
- 2 kyselé okurky
- 1 vejce natvrdo
- kopr
- sůl
- pepř
Postup V pánvi vyuzená krůtí prsa s křenovou remuládou
Postup přípravy receptu
-
Krůtí řízky osolíme a potřeme lehce olejem.
Fotopostup: na dno pánve si dáme piliny, přes ně vložíme upravený hliníkový tácek, který potřeme olejem a na něj pak maso.
Utěsníme alobalem a dáme na vařič (zapneme digestoř, ale kouří to opravdu malinko, tak se nemusíte bát). Necháme rozpálit a pak stáhneme teplotu na polovinu a necháme cca 10 minut udit.
Pak opatrně otevřeme, rychle obrátíme maso, aby nám kouř nevyprchal a stejnou dobu ještě udíme.
Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a vložíme ještě na 10 minut do rozpálené trouby dojít.
Na marinádu si smícháme křen, smetanu, majonézu, hořčici, posekané vejce a okurky, kopr a osolíme, opepříme.