V pánvi vyuzená krůtí prsa s křenovou remuládou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 řízky z krůtích prsou (nebo kuřecích)
sůl
olej
(Pomůcky:
hlubší pánev nebo wok
hrst hrubých pilin z bukového nebo ovocného dřeva
aluminiový tácek na grilování
alobal)
Na křenovou remuládu:
2 PL strouhaného křenu nebo krenexu
2 PL zakysané smetany nebo jogurtu
1 PL majonézy (nemusí být)
1 PL hrubozrnné hořčice
2 kyselé okurky
1 vejce natvrdo
kopr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí řízky osolíme a potřeme lehce olejem.

  2. Fotopostup: na dno pánve si dáme piliny, přes ně vložíme upravený hliníkový tácek, který potřeme olejem a na něj pak maso.

  3. Utěsníme alobalem a dáme na vařič (zapneme digestoř, ale kouří to opravdu malinko, tak se nemusíte bát). Necháme rozpálit a pak stáhneme teplotu na polovinu a necháme cca 10 minut udit.

  4. Pak opatrně otevřeme, rychle obrátíme maso, aby nám kouř nevyprchal a stejnou dobu ještě udíme.

  5. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a vložíme ještě na 10 minut do rozpálené trouby dojít.

  6. Na marinádu si smícháme křen, smetanu, majonézu, hořčici, posekané vejce a okurky, kopr a osolíme, opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!