Prasátka

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

300 g vody
60 g oleje
540-550 g hladké mouky
2 lžičky soli
10 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. ve vodě rozpustíme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme krátce nakynout (20 minut). Těsto na vále propracujeme, rozdělíme na 10 kousků a z každého uděláme bulku. Po krátkém odpočinku bulky rozválíme do oválu, nahoře je nožem nebo kartou rozřízmene a cípy ohneme jako prasečí ouška.

  2. Rypáček uděláme shrnutím dolního okraje oválu a smáčknutím okrajů těsta k sobě – vzniklý komínek“ ohrneme jako límec košile. Oči prasátek jsou z dýňových jader, která zapíchneme do těsta – a všechna prasátka dáme kynout na plech.

  3. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme (190°C/20 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!