Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus)

Recepty, Dorty

Suroviny

TĚSTO + KRÉM:
- 33O g moučkového cukru
- 3 kostky (750 g) másla
- 12 žloutků
- 3 pytlíčky (300 g) kakaa
- 6 skleniček vody (malých)
- 2 balíčky (500 g) piškotů
MODELOVACÍ HMOTA:
- 50 ml vody
- 23 g másla
- 50 g hladké mouky
- 233 g moučkového cukru
- potravinářské barvivo (růžové, černé)
- mandlové aroma
OSTATNÍ:
- 2 balení tyčinek DUPLO (40 ks)

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO + KRÉM: Cukr, máslo a žloutky rozšleháme. Když vznikne směs bez hrudek krémové konzistence, začneme po lžičkách přidávat kakao které jsme smíchali s vodou a nechali v hrnci přivést k varu. Když je vše pořádně zamíchané, je hotovo.

  2. Nyní odebereme cca 1/3 krému, do 2/3 nasypeme piškoty a důkladně to zamícháme (všechny piškoty musí být obalené krémem). Takto připravené těsto vylijeme do klasické kulaté dortové formy, kterou jsme vyložili igelitem a pořádně to uhladíme. Korpus dáme do lednice na cca 2 hodiny dokud úplně neztuhne.

  3. Zatím si připravíme modelovací hmotu a vymodelujeme z ní prasátka. MODELOVACÍ HMOTA: Vodu a máslo dáme do hrnce a přivedeme k varu. Když se začne voda s máslem vařit, přidáme rychle mouku. Tuto hmotu mícháme dokud nevznikne těsto. Do studeného těsta pak zaděláme všechen cukr a na závěr přidáme mandlové aroma a barvivo.

  4. Když je dort ztuhlý vyndáme ho z dortové formy, sundáme igelit a položíme ho na talíř, na kterém ho budeme servírovat. Pomocí odebraného krému potřeme kraje dortu a přilepíme po obvodě tyčinky duplo (můžeme použít i kitkat).

  5. Kolem dortu zavážeme nějaký provázek aby jsme tyčinky zajistili a začneme krémem uhlazovat vršek dortu. Když dostaneme rovnou hladinu přidáme vymodelovaná prasátka a např. pomocí nože vytvoříme vlnky.

  6. Takto hotový dort vložíme ještě na chvíli do ledničky aby krém ztuhl a tyčinky nepadaly, provázek pak můžeme v klidu sundat a dort servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!