Domácí kandovaná dýně obarvená

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kg dýně
500 g cukru
potvavinářské barviva:
červené barvivo
zelené barvivo
žluté barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Dýni (místo dýně můžete dát i cuketu) nakrájíme na kostičky.

  2. Namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody.

  3. Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem (1 kg dýně = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet.

  4. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí.

  5. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu.

  6. Dýni obalíme v krupicovém cukru.

  7. Kandovaná dýně lze použít všude tam, kam se dává kandované ovoce, do koláčů, biskupského chlebíčku, marokánek, domácí čokolády, do štol a vánoček. Poslouží rozhodně stejně, ne-li lépe. Je bez všech barviv a chuťově je vynikající.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!