Domácí kandovaná dýně obarvená
Recepty, MoučníkyPostup Domácí kandovaná dýně obarvená
Postup přípravy receptu
-
Dýni (místo dýně můžete dát i cuketu) nakrájíme na kostičky.
Namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody.
Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem (1 kg dýně = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet.
Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí.
Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu.
Dýni obalíme v krupicovém cukru.
Kandovaná dýně lze použít všude tam, kam se dává kandované ovoce, do koláčů, biskupského chlebíčku, marokánek, domácí čokolády, do štol a vánoček. Poslouží rozhodně stejně, ne-li lépe. Je bez všech barviv a chuťově je vynikající.