Pohankové karbanátky se sýrem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/2 hrnku pohanky
- 1 hrnek vařící vody
- 100 g strouhané Goudy
- 70-80 g jemně strouhaného celeru
- kousek jemně nakrájeného pórku
- 2 vejce
- 2 stroužky utřeného česneku
- lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- petrželka
- libeček
- strouhanka podle potřeby
- olej na smažení
Postup Pohankové karbanátky se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Pohanku zalijeme vroucí vodou, přikryjeme a dáme na půl hodiny pod deku. Do zchladlé pohanky přimícháme všechny suroviny kromě strouhanky. Tu přidáváme na konec tak, aby se daly dělat karbanátky - cca 1-2 lžíce.
Směs dochutíme a tvarujeme ploché karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran do zlaté barvy. Podáváme se salátem a třeba bramborovou kaší.