Pohankové karbanátky se sýrem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 hrnku pohanky
1 hrnek vařící vody
100 g strouhané Goudy
70-80 g jemně strouhaného celeru
kousek jemně nakrájeného pórku
2 vejce
2 stroužky utřeného česneku
lžíce hladké mouky
sůl
pepř
petrželka
libeček
strouhanka podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku zalijeme vroucí vodou, přikryjeme a dáme na půl hodiny pod deku. Do zchladlé pohanky přimícháme všechny suroviny kromě strouhanky. Tu přidáváme na konec tak, aby se daly dělat karbanátky - cca 1-2 lžíce.

  2. Směs dochutíme a tvarujeme ploché karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran do zlaté barvy. Podáváme se salátem a třeba bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!