Bramboráky se smaženou cibulí a brynzou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor
120 g brynzy
3-4 lžíce sušené smažené cibule
1 vejce
4-5 stroužku utřeného česneku
cca 1-2 lžíce hladké mouky
1 lžíce strouhanky
50 ml horkého mléka
kmín
pepř
sůl
majoránka
sádlo nebo olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu brambor nastrouháme na hrubo, druhou polovinu na jemno. Brynzu také nastrouháme a přidáme se všemi zbývajícími surovinami k bramborám.

  2. Zamícháme těstíčko a dochutíme.

  3. Smažíme na rozehřátém tuku tenčí placky z obou stran do křupava. Hotové odkládáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!