Bramboráky se smaženou cibulí a brynzou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g brambor
- 120 g brynzy
- 3-4 lžíce sušené smažené cibule
- 1 vejce
- 4-5 stroužku utřeného česneku
- cca 1-2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce strouhanky
- 50 ml horkého mléka
- kmín
- pepř
- sůl
- majoránka
- sádlo nebo olej na smažení
Postup Bramboráky se smaženou cibulí a brynzou
Postup přípravy receptu
-
Polovinu brambor nastrouháme na hrubo, druhou polovinu na jemno. Brynzu také nastrouháme a přidáme se všemi zbývajícími surovinami k bramborám.
Zamícháme těstíčko a dochutíme.
Smažíme na rozehřátém tuku tenčí placky z obou stran do křupava. Hotové odkládáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.