Jednoduché chlebíčky s vejci a majonézovým přelivem

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

krajíčky veky
vařené vejce krájené na plátky
plátky dobrých rajčat
listový salát
Majonézový přeliv:
200 ml oleje
1 vejce
malá lžička hořčice
sůl
pepř (čerstvě mletý)
cukr
pár kapek z citronu
na ředění nálev ze sladkokyselých okurek

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme olej, vejce, hořčici a koření s citronem do vyšší úzké nádoby. Ponorným mixérem šleháme odspodu nahoru pár vteřin do zhoustnutí. Naředíme nálevem tak, aby přeliv byl tak akorát, ani hustý ani řídký.

  2. Plátky veky můžeme opéct na sucho nebo na trošce tuku, potom je necháme na ubrousku odsát přebytečný tuk. Potřeme tenkou vrstvou přelivu, dáme list salátu a uložíme vejce s rajčaty. Přelijeme majonézou a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!