Jednoduché chlebíčky s vejci a majonézovým přelivem
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- krajíčky veky
- vařené vejce krájené na plátky
- plátky dobrých rajčat
- listový salát
- Majonézový přeliv:
- 200 ml oleje
- 1 vejce
- malá lžička hořčice
- sůl
- pepř (čerstvě mletý)
- cukr
- pár kapek z citronu
- na ředění nálev ze sladkokyselých okurek
Postup Jednoduché chlebíčky s vejci a majonézovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme olej, vejce, hořčici a koření s citronem do vyšší úzké nádoby. Ponorným mixérem šleháme odspodu nahoru pár vteřin do zhoustnutí. Naředíme nálevem tak, aby přeliv byl tak akorát, ani hustý ani řídký.
Plátky veky můžeme opéct na sucho nebo na trošce tuku, potom je necháme na ubrousku odsát přebytečný tuk. Potřeme tenkou vrstvou přelivu, dáme list salátu a uložíme vejce s rajčaty. Přelijeme majonézou a můžeme podávat.