Brambory s vejci v hořčičné omáčce

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g brambor
4-5 vajec uvařených natvrdo
1 cibule
2 lžíce másla
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžička pikantní hořčice
500-600 ml zeleninového vývaru
100 ml smetany
sůl
pepř
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Omyté brambory uvaříme ve slupce s plnou lžící soli doměkka. Mezitím drobně nakrájenou cibuli zesklovatíme na másle. Přidáme mouku a po orestování za stálého míchání přilijeme vývar.

  2. Přidáme hořčice a sůl. Omáčku vaříme s občasným mícháním cca 20 minut. Přidáme smetanu a je-li omáčka hustá, zředíme vývarem nebo troškou mléka. Dochutíme pepřem a cukrem.

  3. Měkké brambory oloupeme a vidličkou rozdělíme na větší kousky. Na talíře rozdělíme brambory, oloupaná a na větší kousky nakrájená vejce. Zalijeme horkou omáčkou a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!