Brambory s vejci v hořčičné omáčce
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 500 g brambor
- 4-5 vajec uvařených natvrdo
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžička pikantní hořčice
- 500-600 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smetany
- sůl
- pepř
- cukr
Postup Brambory s vejci v hořčičné omáčce
Postup přípravy receptu
-
Omyté brambory uvaříme ve slupce s plnou lžící soli doměkka. Mezitím drobně nakrájenou cibuli zesklovatíme na másle. Přidáme mouku a po orestování za stálého míchání přilijeme vývar.
Přidáme hořčice a sůl. Omáčku vaříme s občasným mícháním cca 20 minut. Přidáme smetanu a je-li omáčka hustá, zředíme vývarem nebo troškou mléka. Dochutíme pepřem a cukrem.
Měkké brambory oloupeme a vidličkou rozdělíme na větší kousky. Na talíře rozdělíme brambory, oloupaná a na větší kousky nakrájená vejce. Zalijeme horkou omáčkou a můžeme podávat.