Králík načerno
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 2 králičí stehna
- 1 cibule
- (150 g kořenové zeleniny)
- mrkev
- petržel
- celer
- 4-5 ks sušených švestek
- 1-2 lžíce strouhaného perníku
- 1 dcl červeného vína
- 20 g rozinek
- 70 g nasekaných a opečených mandlí
- sůl
- pepř
- 2 kuličky nového koření
- 2 kuličky pepře
- 2 kuličky jalovce
- 1 bobkový list
- olej
- voda na podlití
Postup Králík načerno
Postup přípravy receptu
-
Naporcovaného králíka opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou zeleninu na tenké nudličky a společně osmahneme na rozpáleném oleji dohněda.
Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jalovec, sušené švestky a opečené králičí maso, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Pak maso vyjmeme, omáčku zahustíme perníkem, přilijeme červené víno a krátce povaříme. Nakonec omáčku přecedíme a přidáme do ní nasekané a opečené mandle a rozinky. Podáváme s knedlíkem, gnochi, podle chuti.