Králík načerno

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 králičí stehna
1 cibule
(150 g kořenové zeleniny)
mrkev
petržel
celer
4-5 ks sušených švestek
1-2 lžíce strouhaného perníku
1 dcl červeného vína
20 g rozinek
70 g nasekaných a opečených mandlí
sůl
pepř
2 kuličky nového koření
2 kuličky pepře
2 kuličky jalovce
1 bobkový list
olej
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Naporcovaného králíka opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou zeleninu na tenké nudličky a společně osmahneme na rozpáleném oleji dohněda.

  2. Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jalovec, sušené švestky a opečené králičí maso, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  3. Pak maso vyjmeme, omáčku zahustíme perníkem, přilijeme červené víno a krátce povaříme. Nakonec omáčku přecedíme a přidáme do ní nasekané a opečené mandle a rozinky. Podáváme s knedlíkem, gnochi, podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!