Zeleninový bulgur s hlívou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 šálek bulguru
- 2 jarní cibulky
- 2 stroužky českého česneku
- 1/2 červené papriky
- 1 malá hlávka zelí pak choi
- asi 10 sušených rajčátek
- sůl
- pepř
- 2 středně velké trsy hlívy
- kmín
- olej
Postup Zeleninový bulgur s hlívou
Postup přípravy receptu
-
Bulgur připravíme podle návodu na obalu. Cibulky nakrájíme na kolečka, česnek nasekáme nadrobno, papriku a pak choi nakrájíme na malé kousky. Rozehřejeme lžíci oleje a všechnu zeleninu krátce restujeme, pak přidáme měkký bulgur a dochutíme solí a pepřem.
Hlívu rozdělíme na jednotlivé plodnice, osolíme, posypeme kmínem a prudce je opečeme na rozehřátém oleji. Na talíř naservírujeme připravený bulgur a obložíme opečenou hlívou.