Zeleninový bulgur s hlívou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 šálek bulguru
2 jarní cibulky
2 stroužky českého česneku
1/2 červené papriky
1 malá hlávka zelí pak choi
asi 10 sušených rajčátek
sůl
pepř
2 středně velké trsy hlívy
kmín
olej

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur připravíme podle návodu na obalu. Cibulky nakrájíme na kolečka, česnek nasekáme nadrobno, papriku a pak choi nakrájíme na malé kousky. Rozehřejeme lžíci oleje a všechnu zeleninu krátce restujeme, pak přidáme měkký bulgur a dochutíme solí a pepřem.

  2. Hlívu rozdělíme na jednotlivé plodnice, osolíme, posypeme kmínem a prudce je opečeme na rozehřátém oleji. Na talíř naservírujeme připravený bulgur a obložíme opečenou hlívou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!