Gremolata (též gremolada)

Recepty, Ostatní

Suroviny

hrst plocholisté čerstvé petrželky
1 stroužek česneku
jemně nastrouhaná kůra z 1/2 citronu (nejlépe chemicky neošetřeného)
příp. 1/2 ančovičky (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Co nejjemněji nasekáme petrželové lístky a česnek, přidáme jemně nastrouhanou kůru z půlky citronu a připadně rozetřenou ančovičku. Vše spolu promícháme. Můžeme nasekat v sekáčku, ale neměla by vzniknout kaše.

  2. Používáme tak, že ji nasypeme na hotové maso, vypneme plamen a necháme jen prohřát, aby petržel nezhořkla a neztmavla.

  3. Gremolatu děláme vždy čerstvou, nedá se konzervovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!