Gremolata (též gremolada)
Recepty, OstatníSuroviny
- hrst plocholisté čerstvé petrželky
- 1 stroužek česneku
- jemně nastrouhaná kůra z 1/2 citronu (nejlépe chemicky neošetřeného)
- příp. 1/2 ančovičky (nemusí být)
Postup Gremolata (též gremolada)
Postup přípravy receptu
-
Co nejjemněji nasekáme petrželové lístky a česnek, přidáme jemně nastrouhanou kůru z půlky citronu a připadně rozetřenou ančovičku. Vše spolu promícháme. Můžeme nasekat v sekáčku, ale neměla by vzniknout kaše.
Používáme tak, že ji nasypeme na hotové maso, vypneme plamen a necháme jen prohřát, aby petržel nezhořkla a neztmavla.
Gremolatu děláme vždy čerstvou, nedá se konzervovat.