Tofu salát s olivami

Recepty, Saláty

Suroviny

200 g tofu (může být s různou příchutí)
100 g eidamu
2 lžíce olivového oleje
1 lžička mleté papriky
1/2 červené papriky
2-3 stroužky česneku
1 balíček zelených oliv (asi 80 g)
1 lžička majoránky
1 lžíce nakrájených čerstvých lístků oregana
2 lžíce nakrájených čerstvých lístků bazalky
2 lžíce kremžské hořčice
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Tofu i eidam nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zakapeme olejem.

  2. Vmícháme mletou papriku a nadrobounko nasekaný česnek. Přidáme papriku nakrájenou na tenké proužky, olivy nakrájené na kolečka, rozemnutou majoránku, oregano a bazalku. Lehce přisolíme a nakonec vmícháme hořčici.

  3. Před podáváním necháme asi 30 minut odležet v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!