Rybí filety grilované - se sýrovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 4 ks kvalitního rybího filé
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 l mléka
- 15 dkg Nivy
- 4 trojúhelníčky taveného sýra
- 1 lžička bazalky (pokud máme čerstvou, tak na ozdobu pokrmu)
Postup Rybí filety grilované - se sýrovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Plátky rybího filé posolíme, pokmínujeme a opečeme na pánvi. Pokud máme domácí gril, je to v zimě chutnější dělat na grilu.
Do mléka (či smetany na vaření) rozmělníme tavený sýr, nastrouháme Nivu a přivedeme k varu. Když se sýr řádně rozvaří, zahustíme hotovou bílou jíškou.
Kdo nemá jíšku rád, není nutno, zahustíme sýry dle chuti, případně dosolíme, ale to záleží na množství Nivy, která je slaná dost.
Příloha - vařené brambory.