Rybí filety grilované - se sýrovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 ks kvalitního rybího filé
1 lžička mletého kmínu
1/2 lžičky soli
1/2 l mléka
15 dkg Nivy
4 trojúhelníčky taveného sýra
1 lžička bazalky (pokud máme čerstvou, tak na ozdobu pokrmu)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky rybího filé posolíme, pokmínujeme a opečeme na pánvi. Pokud máme domácí gril, je to v zimě chutnější dělat na grilu.

  2. Do mléka (či smetany na vaření) rozmělníme tavený sýr, nastrouháme Nivu a přivedeme k varu. Když se sýr řádně rozvaří, zahustíme hotovou bílou jíškou.

  3. Kdo nemá jíšku rád, není nutno, zahustíme sýry dle chuti, případně dosolíme, ale to záleží na množství Nivy, která je slaná dost.

  4. Příloha - vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!