Vepřové s kuřecími játry

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového masa (krkovička, kotleta s kostí)
500 g kuřecí játra
plnotučná hořčice
hladká mouka
sladká paprika
olej
1 cibule
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso si nakrájíme na zhruba centimetrové plátky, nařízneme po krajích a naklepeme.

  2. Maso osolíme a obalíme v mouce smíchané se sl. paprikou.

  3. Na rozpáleném oleji osmahneme z obou stran, podlijeme vodou a dusíme dokud není maso měkké. Játra osmahneme na cibulce a nakonec přidáme sůl, pepř a pl. hořčici.

  4. Maso naservírujeme na talíř tak, že ho dáme naspod, lehce přelijeme omáčkou a na ni dáme játra.

  5. Já si jako přílohu zvolil opékané brambory. Ty jsem uvařil do poloměkka a usmažil v horkém oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!