Chili (chilli) con carne
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 kg mletého hovězího masa
- 4 velká rajčata nebo plechovka drcených rajčat
- 1 velká cibule
- 150 g do poloměkka uvařených červených fazolí
- chilli papričky (množství dle chuti, ale nejméně dvě)
- 1 KL mletého koriandru
- 1/2 KL mletého římského kmínu
- (případně pokud někde seženete mexické koření Fajitas, tak je do toho skvělé)
- špetka skořice
- 2-3 obdélníčky kvalitní hořké čokolády nebo plochá KL kakaa
- olej
- sůl
- (někdy přidávám k fazolím i sterilovaná zrnka kukuřice, nám tam chutnají, ale v původním receptu asi nejsou)
Postup Chili (chilli) con carne
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme. Pokud máme rajčata z plechu, tato práce nám samozřejmě odpadá. Cibuli nakrájíme najemno.
Na hluboké pánvi orestujeme nejprve cibuli a ke konci přidáme nasekané chilli papričky. Vhodíme maso a důkladně ho při restování neustále oddělujeme, aby nám nevznikly velké hrudky. Osolíme, okořeníme a necháme dusit cca 15 minut ve vlastní šťávě při mírnější teplotě.
Pak přidáme rajčata a dusíme ještě půl hodiny, průběžně podléváme vodou.
Vsypeme fazole a s nimi necháme ještě 15 minut probublávat.
Dochutíme, vhodíme čokoládu nebo přisypeme kakao, případně přidáme chilli papričku. Při servírování posypeme koriandrem.