Salát se žampiony a sýrovým krémem

Recepty, Saláty

Suroviny

ledový salát
1 červená cibule
150 g žampionů
máslo
50 g kozího sýra nebo Fety
100-150 g zakysané smetany
1 lžíce vody
citronová šťáva
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ledový salát opláchneme a natrháme na větší kousky.

  2. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.

  3. Houby očistíme, pokrájíme na plátky a opečeme na suché pánvi, dokud se nevypaří většina vody.

  4. Pak přidáme trochu másla na kterém houby osmahneme společně s polovinou pokrájené cibule a ochutíme solí a pepřem.

  5. Kozí sýr nebo fetu rozmixujeme s kysanou smetanou, vodou a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  6. Salátové listy narovnáme na talíř, přelijeme sýrovým krémem, přidáme osmažené žampiony s cibulí a dozdobíme zbylými kolečky syrové cibule. Podáváme s bagetou jako hlavní chod nebo samotně jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!