Salát se žampiony a sýrovým krémem
Recepty, SalátySuroviny
- ledový salát
- 1 červená cibule
- 150 g žampionů
- máslo
- 50 g kozího sýra nebo Fety
- 100-150 g zakysané smetany
- 1 lžíce vody
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
Postup Salát se žampiony a sýrovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Ledový salát opláchneme a natrháme na větší kousky.
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.
Houby očistíme, pokrájíme na plátky a opečeme na suché pánvi, dokud se nevypaří většina vody.
Pak přidáme trochu másla na kterém houby osmahneme společně s polovinou pokrájené cibule a ochutíme solí a pepřem.
Kozí sýr nebo fetu rozmixujeme s kysanou smetanou, vodou a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Salátové listy narovnáme na talíř, přelijeme sýrovým krémem, přidáme osmažené žampiony s cibulí a dozdobíme zbylými kolečky syrové cibule. Podáváme s bagetou jako hlavní chod nebo samotně jako přílohu.