Květáková / brokolicová minutka s masem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 250 g květáku nebo brokolice (předvařené růžičky na skus)
- 150 g drůbežího masa (nebo maso vepřové, králičí, sojové...)
- olej
- kari nebo jiné námi oblíbené koření
- sůl
- sojová omáčka
Postup Květáková / brokolicová minutka s masem
Postup přípravy receptu
-
Květák nebo brokolici rozebereme na růžičky a osolíme, povaříme krátce v mírně osolené vodě na pevnější skus. Scedíme, posypeme lehce kořením a necháme okapat. Kari koření můžeme přidat i do vody, ve které zeleninu budeme vařit.
Maso pokrájíme na menší kousky nebo nudličky, okořeníme a osolíme dle vlastní chuti a na oleji osmažíme za občasného promíchání doměkka a dozlatova, ke konci smažení přisypeme k masu dobře okapaný květák nebo brokolici a dosmažíme vše společně, nakonec lehce zeleninu s masem zakápneme sojovou omáčkou (nemusíme).
Podáváme pro větší jedlíky s menší bramborovou nebo zeleninovou přílohou nebo samostatně.