Slepičí polévka - pařátová

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kg chlazených slepičích nohou s pařáty (dovoz Maďarsko)
1 mrkev
1 petržel
1/4 bulvy celeru
4x nové koření
2x bobkový list
4x celý pepř
1 cibule
nudle
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slepičí nohy s pařáty pořádně očistíme.

  2. Vložíme do hrnce se studenou vodou a vývar táhneme pomalu k bodu varu.

  3. Jak se začne srážet bílkovina na povrchu vývaru, tak ji průběžně odstraňujeme.

  4. Jakmile se již všechna bílkovina vysrážela, vložíme na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, nové koření, bobkový list, celý pepř a osolíme.

  5. Dále vaříme tak, že vývar jen probublává v nezakrytém hrnci.

  6. Asi po dvou hodinách vývar scedíme a vyvařené nohy s pařáty vyhodíme.

  7. Do čistého scezeného vývaru vložíme nakrájenou mrkev, nudle a knedlíčky dle chuti (upřednostňuji játrové).

  8. Pomalu vaříme do změknutí knedlíčků a nudlí a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!