Pečený vepřový bůček na cibuli
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g libového vepřového bůčku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 palička česneku
- 5 ks cibulí
- špetka sušené šalvěje
- (či jiné bylinky, směs bylinek)
- sůl
- drcený kmín
- 3 lžíce kečupu
- vývar
Postup Pečený vepřový bůček na cibuli
Postup přípravy receptu
-
Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek usekáme najemno. Kečup promícháme se šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou.
Maso osolíme, posypeme kmínem a do zářezů vtlačíme jemně usekaný česnek. Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180°C asi 30 minut. Potom maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje. Bůček zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání vlastní šťávou doměkka.
Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a podáváme s vypraženou cibulí, dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem. Pečený vepřový bůček na cibuli je dobrý i studený, kdy bůček nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým chlebem.