Pečený vepřový bůček na cibuli

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g libového vepřového bůčku
1 lžička mleté sladké papriky
1 palička česneku
5 ks cibulí
špetka sušené šalvěje
(či jiné bylinky, směs bylinek)
sůl
drcený kmín
3 lžíce kečupu
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek usekáme najemno. Kečup promícháme se šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou.

  2. Maso osolíme, posypeme kmínem a do zářezů vtlačíme jemně usekaný česnek. Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180°C asi 30 minut. Potom maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje. Bůček zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání vlastní šťávou doměkka.

  3. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a podáváme s vypraženou cibulí, dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem. Pečený vepřový bůček na cibuli je dobrý i studený, kdy bůček nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!