Bramboráky s kuřecím masem a paprikou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Těsto na bramboráky:
1 kg brambor
sůl
3-4 stroužky česneku
majoránka
mletý kmín
2 - 3 žloutky + sníh
1 cibule
100 ml mléka (horkého)
hladká mouka (na zahuštění - 150 g - podle potřeby)
Směs k bramborákům:
500 g kuřecího (nebo vepřového)
červená paprika
zelená paprika
oranžová paprika
5 malých cibuleček
3 lžíce oleje
sůl
1 lžička mleté papriky
1 lžička kari
1 lžička oregána
sójová omáčka
solamyl (na zahuštění)

Postup přípravy receptu

  1. Bramboráky: brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle nebo v robotu. Vodu slijeme a brambory přelijeme horkým mlékem, aby neztmavly.

  2. Vmícháme majoránku, kmín, prolisovaný česnek, sůl, cibuli na kostičky, žloutky a zahustíme hladkou moukou - mícháme.

  3. Na závěr přidáme sníh z bílků a vše pomalu zamícháme(se sněhem je to křupavější a chutnější - to mi poradila tchýně).

  4. Smažíme na pánvi.

  5. Směs k bramborákům: kuřecí nebo vepřové nakrájíme na kousky, dáme do mísy a přidáme 3 lžíce oleje, kari, sůl, paprika a oregáno. Zamícháme a uložíme do chladu.

  6. Cibulky nakrájíme na kolečka, papriky na kostičky.

  7. Maso vyklopíme do rozpáleného oleje a smažíme doměkka. Osolíme a přidáme cibulky a papriky a dusíme, do změknutí zeleniny, přidáme trochu sójové omáčky, aby to mělo tmavší barvu a dobrou chuť. Přidáme trochu vody a zahustíme solamylem. Podáváme k bramborákům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!