Měkkoučké knedlíky z domácí pekárny

Recepty, Přílohy

Suroviny

1/2 kg hrubé mouky nebo polohrubé mouky
čtvrt kostky droždí
1 žloutek (bílek ne, knedlíky by byly tuhé)
1 houska nebo rohlík (nemusí být na kostky)
sůl
2 dcl vody

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme pekárnu na program Těsto. Přidáme všechny ingredience mimo pečiva. Přiléváme vodu, až vznikne tužší koule. Přidáme pečivo a necháme dojít do konce programu. Může se vypnout i za 1 hodinu a nechat dojít.

  2. Z vyndaného těsta uválíme 2 šišky knedlíků, ještě necháme chvilku (cca 15 minut) kynout, poté vložíme do vroucí.

  3. Vaříme asi 25 minut za občasného obracení. Vyndáme a pozor: je důležité krájet je nití, ne kráječem. Dáme do mísy a podáváme. Já je tak dělám léta i z kila mouky a vždy se povedou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!