Měkkoučké knedlíky z domácí pekárny
Recepty, PřílohySuroviny
- 1/2 kg hrubé mouky nebo polohrubé mouky
- čtvrt kostky droždí
- 1 žloutek (bílek ne, knedlíky by byly tuhé)
- 1 houska nebo rohlík (nemusí být na kostky)
- sůl
- 2 dcl vody
Postup Měkkoučké knedlíky z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Zapneme pekárnu na program Těsto. Přidáme všechny ingredience mimo pečiva. Přiléváme vodu, až vznikne tužší koule. Přidáme pečivo a necháme dojít do konce programu. Může se vypnout i za 1 hodinu a nechat dojít.
Z vyndaného těsta uválíme 2 šišky knedlíků, ještě necháme chvilku (cca 15 minut) kynout, poté vložíme do vroucí.
Vaříme asi 25 minut za občasného obracení. Vyndáme a pozor: je důležité krájet je nití, ne kráječem. Dáme do mísy a podáváme. Já je tak dělám léta i z kila mouky a vždy se povedou.