Polévka à la Thai
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g krevet
- 500 ml kokosového mléka
- 6 větších žampionů
- 1 svazek jarní cibulky
- 500 ml kuřecího vývaru
- 1 - 2 mrkve (podle velikosti)
- 2 - 3 cm zázvoru
- 1 chilli paprička
- 2 PL sojové omáčky
- 2 PL rybí omáčky
- 1 PL červené kari pasty
- 1 limetka
- 3 stroužky česneku
- koriandr
- zelená petrželka
- rýžový ocet
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup Polévka à la Thai
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zlehka orestujeme na jemno nakrájenou světlou část jarní cibulky, přidáme pokrájené žampiony a česnek.
Když všechno zesklovatí, přidáme chilli papričku, na jemno nastrouhanou mrkev a zázvor, sojovou a rybí omáčku, červenou kari pastu. Nastrouhanou kůru z limetky. Zase lehce prorestujeme.
Zalijeme vývarem, počkáme, až se začne vařit. Potom přidáme šťávu z limetky, kokosové mléko a krevety. Přidáme zbytek pokrájené jarní cibulky. Vaříme asi 10 minut.
Dochutíme solí, pepřem, koriandrem a rýžovým octem. Přidáme petrželku. Lehce provaříme, cca 5 minut.