Polévka à la Thai

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g krevet
500 ml kokosového mléka
6 větších žampionů
1 svazek jarní cibulky
500 ml kuřecího vývaru
1 - 2 mrkve (podle velikosti)
2 - 3 cm zázvoru
1 chilli paprička
2 PL sojové omáčky
2 PL rybí omáčky
1 PL červené kari pasty
1 limetka
3 stroužky česneku
koriandr
zelená petrželka
rýžový ocet
sůl, pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zlehka orestujeme na jemno nakrájenou světlou část jarní cibulky, přidáme pokrájené žampiony a česnek.

  2. Když všechno zesklovatí, přidáme chilli papričku, na jemno nastrouhanou mrkev a zázvor, sojovou a rybí omáčku, červenou kari pastu. Nastrouhanou kůru z limetky. Zase lehce prorestujeme.

  3. Zalijeme vývarem, počkáme, až se začne vařit. Potom přidáme šťávu z limetky, kokosové mléko a krevety. Přidáme zbytek pokrájené jarní cibulky. Vaříme asi 10 minut.

  4. Dochutíme solí, pepřem, koriandrem a rýžovým octem. Přidáme petrželku. Lehce provaříme, cca 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!